Navàs celebrarà referèndum per la independència el proper dia 13 de desembre


El passat dijous dia 22 es va constituïr la gestora «Navàs decideix», amb uns primers responsables de treball. El proper dijous 29 hi haurà una segona reunió oberta a tothom i a totes les entitats amb la finalitat d'ampliar el grup de treball i fer molt participatiu el tema de les consultes. Diversos membres de la gestora van participar el passat dissabte 24 al pelnari que es va celebrar a Arenys de Munt, on hi van participar represetants d'uns 130 municipis. (llegiu a continuació l'ordre del dia i la convocatòria de la trobada de dissabte).


Benvolguts/des companys/es,



Per mitjà d’aquest correu electrònic us convoquem formalment a la reunió del Consell Plenari de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència i us fem arribar l’ordre del dia. Esperem que ens puguem trobar el proper dissabte a Arenys de Munt.



ORDRE DEL DIA  DEL CONSELL PLENARI DE LA COORDINADORA PER LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA



Població:      Arenys de Munt

Data:              24 d’octubre del 2009

Hora:                         a partir de les 4 de la tarda

Lloc:              Sala Municipal ( Rbla. Francesc Macià, 59)



Participants: totes les Comissions Ciutadanes Locals organitzadores de consultes que hi vulguin participar, juntament amb totes aquelles entitats, associacions, formacions polítiques, sindicats, sindicats estudiantils, que  vulguin incorporar-se a la Coordinadora.



Acreditacions: a partir de 2/4 de 4 fins a les 4 al vestíbul de la Sala Municipal de l’Ajuntament d’Arenys de Munt.



ORDRE DEL DIA:



1.      Benvinguda a càrrec de l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra.



2.      Presentació dels representants, amb veu i vot, de cada una de les entitats participants.



3.      Debat i aprovació, si s’escau, del reglament de funcionament del Consell Plenari.



I.      Al Consell Plenari de la Coordinadora de la consulta sobre la independència de la nació catalana hi podrà participar qualsevol Comissió Ciutadana Local organitzadora de la consulta, entitat, associació, formació política, sindicat, sindicat d’estudiants,.. que hi vulguin participar.



II.      Atès l’elevat número de participants previst en els Consell Plenaris, només tindrà veu i vot un representant per Comissió Local o entitat que hi participi. Aquest representant actuarà en la presa de decisions a títol individual, per tant haurà de disposar de la confiança d’aquells a qui representa. Les decisions preses no seran revocades ni podran ser endarrerides per ser consultades.



III.      En el torn de paraules: cada representant participant només disposarà de 2 minuts per torn de paraula.



IV.      El Consell Plenari es reunirà el tercer dissabte de cada mes.



V.      El Consell Plenari triarà un Secretariat que serà el responsable de redactar l’acta de cada Consell i de convocar i elaborar un Ordre del Dia del proper Consell.



VI.      La Coordinadora es dotarà d’una Comissió tècnica que assessorarà, ajudarà, farà propostes i informarà del aspectes tècnics necessaris per organitzar una consulta. Cada Comissió Local és lliure d’assumir o adaptar aquestes propostes a les seves particularitats especifiques.



VII.      El Consell Plenari podrà crear una Coordinadora Nacional que estigui integrada per membres del Consell Plenari, de dimensió més reduïda, per poder resoldre les qüestions més urgents que puguin aparèixer.



4.      Debat i aprovació, si s’escau, dels objectius fundacionals de la Coordinadora per la  Consulta sobre la Independència.



Objectius:



1. La Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana que s’organitzarà a molts municipis de la nostra nació té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol.



2. Quan es consideri acomplert aquest primer objectiu, la Coordinadora impulsarà  la convocatòria d’un  referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics. Si la independència fos  proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindrà un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació d’independència.



3. Tot aquest procés es fonamenta en l’autoorganització de la societat civil i en l’autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en el futur, seran la base sobre la qual s’ha d’apuntalar  i defensar democràticament el procés d’independència de la nació catalana que ara comença. 



5.      Ratificació de la creació d’una Comissió Tècnica Nacional. Crida a la incorporació de totes aquelles persones que puguin i vulguin col·laborar de forma voluntària en aquesta Comissió.



6.      Debat sobre la creació d’una Coordinadora Nacional que estigui integrada per membres del Consell Plenari, i votació de la seva composició en el cas de considerar-se convenient la seva creació.



7.      Presentació i debat dels serveis i les infraestructures que podrem compartir totes les Comissions Ciutadanes Organitzadores locals que ho considerin oportú.



·             Llistat dels municipis que celebraran la consulta el 13 de desembre; sistema informàtic comú per portar el control de la participació i la validació de la identitat del votant; central de compres de material logístic i de campanya; material per a les campanyes genèriques: de participació, porta a porta i vot anticipat; assessorament i formació en el territori i altres...



8. Presentació i debat de les diferents propostes d’actuació a nivell local en quatre àmbits prioritaris



1.      Campanya de participació, porta a porta, vot anticipat i suport d’entitats.     Fonts d’ingressos.



2.      Premsa, comunicació



3.      Logística i infraestructures i seguretat



4.      Coordinació, distribució de voluntaris, tasques dels responsables d’àrea i funcionament de la jornada electoral.



Seria convenient, per tant, que els/les responsables locals d’aquestes quatre àrees: Coordinació, Campanya, Premsa i Comunicació, i Logística, poguessin assistir al Consell Plenari i participar cadascun d’ells/elles en els respectius grups de treball.



Nota: Les esmenes als punts 3 i 4 de l’Ordre del Dia s’haurien d’enviar com a màxim el 23 d’octubre a l’adreça de correu electrònic: [email protected].