Parlem de MEDI AMBIENT després d'1 any de legislatura

Canvis reals com eliminar els quimícs en l'acció de jardineria municipal, instal·lar calderes de biomasa, el compostatge, la tecnologia led en la il·luminació pública, o l'impuls del vehicle elèctric.

CUP Navàs Medi Ambient

MEDI AMBIENT

El nostre entorn és part de nosaltres, respectem-lo

 

- Hem eliminat els tractaments químics de jardineria

Les tasques municipals de jardineria s’han orientat en la línia de l’agricultura ecològica i a partir d’ara es tindran en compte aquests  criteris en concursos i adjudicacions d’obres i gestió de serveis.

 

- Hem reduït la despesa d’energia als edificis i espais públics

S’introduiran noves calderes de biomassa i s’està canviant a leds tot  l’enllumenat públic amb la reducció directa de consum elèctric que  això suposa a més que permet reduir també de pas la potència contractada de tots els quadres elèctrics municipals.

 

- Hem continuat amb l’experiència de  compostadors de matèria orgànica a Palà

Estem estudiant la implantació del sistema de recollida d’escombraries porta a porta Primer de tot ha de ser econòmicament viable, i això no serà possible fins el 2017. Permetria augmentar considerablement el nivell de  reciclatge que s’obté actualment fins a doblar-lo o triplicar-lo, i també es reduirien les taxes que ha de pagar l’Ajuntament en concepte d’abocador.

 

- Estem ampliant el projecte d’horts urbans  i ecològics

S’està treballant per aconseguir més espais per a horts urbans i  ecològics, i estudiant la possibilitat que no siguin únicament per a  finalitats socials, sempre en funció de la demanda que hi hagi.

 

- Estem en procés d’ampliar les vies verdes

S’ha encarregat un projecte a la Diputació de Barcelona per tal de  dissenyar un camí fins al carrer Ametllers i està també en estudi un  projecte per fer arribar la via verda fins a Castellet.

 

- Estem en procés de que Navàs esdevingui en un  futur municipi lliure de transgènics

 

- Estem en procés d’instal·lar un punt de connexió per a vehicles elèctrics

S’ha demanat una subvenció aquest 2016 per finançar-ne la instal·lació.

Volem viure en ple equilibri amb la natura, respectem-la.